5 STVARI KOJE MI POBOLJŠAVAJU RASPOLOŽENJE

Želim da podelim sa vama nekoliko jednostavnih saveta koje sam isprobao u poslednje vreme, a koji su mi pomogli da poboljšam svoje raspoloženje i osećam se bolje u svakodnevnom životu.

  1. Vežbanje. Kada vežbate, vaše telo oslobađa endorfine koji poboljšavaju raspoloženje i smanjuju stres. Pokušajte da svakodnevno vežbate makar 30 minuta, bilo da je u pitanju trčanje, vožnja bicikla, ili neka druga vrsta aktivnosti koju volite. Ja sam uplatio teretanu I idem 3x nedeljno dok ova druga dva dana ubacujem plivanje.
  1. Zdrava ishrana. Ishrana igra veliku ulogu u našem raspoloženju. Pokušajte da se hranite zdravo i da izebgavate brzu hranu i šećere. Unosite dovoljno povrća i voća, i pijte dovoljno vode. Ovo će vam pomoći da se osećate bolje i da imate više energije tokom dana. Ja sam počeo tako što sam izbacio šećere i hleb i rezultati su bili odlični već posle par dana.
  1. Druženje sa prijateljima. Druženje sa prijateljima može biti sjajan način da poboljšate svoje raspoloženje. Pokušajte da se redovno viđate sa prijateljima i da radite zajedno neke aktivnosti koje vam prijaju, kao što su odlazak na kafu, šetnja, ili neki drugi oblik druženja. Ja bar jednom nedeljno ili u desetak dana izađem u provod.
  1. Vreme za sebe. Vreme za sebe je takođe veoma važno za poboljšanje raspoloženja. Pokušajte da svakodnevno izdvojite makar nekoliko minuta za sebe, da se opustite i radite nešto što vam prija, poput čitanja knjige ili gledanja filma. Meni je to uvek prepodne I kombinujem kako kad, trenutno čitam odličnu knjigu.
  1. Pozitivno razmišljanje. Pozitivno razmišljanje je ključno za poboljšanje raspoloženja. Pokušajte da se fokusirate na pozitivne aspekte svog života i da budete zahvalni na stvarima koje imate. Takođe, radite na promeni negativnih misli u pozitivne, i pokušajte da se usredsredite na rešenja umesto na probleme. Ovo je namerno na 5 mestu, jer je ovo iznad nekako vezano i traži da se prvo posvetite stvarima iznad a pozitivno razmišljanje će doći.

Nadam se da će vam ovi saveti biti korisni i da ćete uspeti da poboljšate svoje raspoloženje. Ukoliko osetite da vam je potrebna dodatna pomoć, ne ustručavajte se da mi se javite.

Vaše mentalno zdravlje je veoma važno, i treba da se brinete o njemu na isti način kao što brinete o svom fizičkom zdravlju.

Share-uj stranicu

Related Posts