Hipnoterapija:


 

Jedna od metoda za rešavanje brojnih problema izazvanih našim zbrkama u glavi je hipnoza.

Šta je hipnoza? Hipnoza je normalno, prirodno i svima nama poznato stanje u kome se svako od nas nađe barem jedanput na dan, a da verovatno to i ne zna.

To je ono stanje kada smo bezrezervno fokusirani na jednu jedinu stvar, na primer dok spremamo neko novo jelo, čitamo neku jako zanimljivu knjigu ili tek učimo da vozimo. Tada je naš fokus pojačan na maksimum na tačno tu jednu stvar, a sve ostalo se nekako “zamagli”, postajemo ga manje svesni, iako je tu, ono nije predmet našeg fokusa. Upravo u tim trenucima ste u hipnozi i primate sugestije od terapeuta koji na sjajne načine dovodi do zamene pogrešnih uverenja i daje vam novu viziju koju vaš um usvaja.

Hipnoterapija nije psihoterapija! Jedna od najvećih razlika između ove dve terapije je da su kod hipnoterapije rezultati brži nego kod ove druge gde je potrebno često imati puno sesija i dugotrajan rad. Niko vas ne navodi na ono što ne želite!
Hipnoza nije izmenjeno stanje svesti. Kroz sesiju sa terapeutom dolaziš do pozitivnih ideja i sugestija, a one nikako ne mogu dovesti do nuspojava. Svakog trenutka si svestan sebe i svakog trenutka možeš prekinuti ukoliko to želiš. Zašto hipnoza nije za svakoga? Ako imaš sumljičavost i zatvorenost za saradnju, hipnoza nije najbolje rešenje za tebe. Hipnoza je samo jedan od 1.000 načina da uz pomoć terapeuta pomogneš sebi, zato pažljivo biraj metode za lični rast, osluškujući sebe i tražeći stručnjaka.

U čemu ti hipnoterapija može pomoći?

Ojačavanje samopouzdanja, smanjenje pritiska i poboljšanje fokusa,  otklanjanje agorafobije i drugih anksioznih iracionalnih strahova, vraćanju samopouzdanja, rešavanju problema i ličnih blokada, razrešenje zamršenih porodičnih odnosa, regulisanje telesne težine…
Kako možeš da radiš hipnozu sa mnom? Pre početka hipnoterapije potrebno je zakazati uvodnu sesiju na kojoj razgovaramo o tvojim problemima. Na osnovu toga ja pravim individualnu hipnotičku skriptu za hipnoterapiju za tebe i tek onda počinjemo sa radom, tj. krećemo sa prvom hipnozom. Uz pomoć hipnoze možeš svoj život pogledati jasnije iz drugog ugla – dovesti sebe do balansa. Zato, udobno se smesti, opusti se i hajde da zaplovimo kroz tvoju imaginaciju i rešimo to što te muči.