Sjajan način da hipnozom dođemo do rešenja i novih uverenja

Naš život i okolnosti imaju značenje samo ono koje im mi dodelimo. Kada nam ta značenja prave probleme u svakodnevnom životu, tada je krajnje vreme da se time pozabavimo, jer ko će drugi ako ne mi. Jedna od metoda za rešavanje brojnih problema izazvanih našim zbrkama u glavi je hipnoza.

Šta je hipnoza

Hipnoza je normalno, prirodno i svima nama poznato stanje u kome se svako od nas nađe barem jedanput na dan, a da verovatno to i ne zna. To je ono stanje kada smo bezrezervno fokusirani na jednu jedinu stvar, na primer dok spremamo neko novo jelo, čitamo neku jako zanimljivu knjigu ili tek učimo da vozimo. Tada je naš fokus pojačan na maksimum na tačno tu jednu stvar, a sve ostalo se nekako “zamagli”, postajemo ga manje svesni, iako je tu, ono nije predmet našeg fokusa.

Upravo u tim trenucima ste u hipnozi i primate sugestije od terapeuta koji na sjajne načine dovodi do zamene pogrešnih uverenja i daje vam novu viziju koju vaš um usvaja.

Kako ovo tačno radi

Na hipnoterapiji se prolaze određeni stepenovi i faze, gde klijent uz pomoć indukcije dolazi do hipnoze. Hipnoterapeut polovinu svog vremena posvećuje razgovoru sa klijentom dok je on u BETA stanju. BETA stanje je normalno, budno, svesno stanje, ono u kome si sada. To sa tobom radim na uvodnoj sesiji.

Preostali deo vremena, tj. na hipnotičkoj sesiji ili više njih (ako je potrebno), klijent će provesti pod hipnozom u ALFA ili dubljem stanju, ono u kome sa mnom prolaziš proces koji će te rešiti tog problema koji te stiska. Zapravo, tokom hipnotičke sesije (hipnoze) klijent sedi ili leži udobno, opušteno u stolici ili krevetu. U ALFA stanju prolazi kroz proces hipnoze uz podršku hipnoterapeuta, a podsvesni um savladava svoje teskobe, strahove, žudnje, rešava se starih nekorisnih navika.

Zablude o hipnozi

Hipnoterapija nije psihoterapija

Jedna od najvećih razlika između ove dve terapije je da su kod hipnoterapije rezultati brži nego kod ove druge gde je potrebno često imati puno sesija i dugotrajan rad. Proces rada se takođe razlikuje, tako da su to potpuno odvojene terapeutske discipline.

Niko vas ne navodi na ono što ne želite

Ne postoji mogućnost da te hipnoterapeut navede na ono što ne želiš da uradiš. Hipnoza nije izmenjeno stanje svesti. Kroz sesiju sa terapeutom dolaziš do pozitivnih ideja i sugestija, a one nikako ne mogu dovesti do nuspojava. Svakog trenutka si svestan sebe i svakog trenutka možeš prekinuti ukoliko to želiš.

Hipnoterapija nije poligraf

Uz hipnozu dolaziš do najiskrenijeg i najdubljeg dela sebe tražeći ono najbolje i najkorisnije za sebe, tako da bez brige, hipnoza nije detektor laži, ona je tvoj saveznik.

Zašto hipnoza nije za svakoga

Ako imaš skepsu, sumljičavost i zatvorenost za saradnju, hipnoza nije najbolje rešenje za tebe. Hipnoza je samo jedan od 1.000 načina da uz pomoć terapeuta pomogneš sebi, zato pažljivo biraj metode za lični rast, osluškujući sebe i tražeći pouzdanog stručnjaka.

U čemu ti hipnoterapija može pomoći

Spisak je dugačak, ali hajde da navedem najčešće iz moje prakse:

  • ojačavanje samopouzdanja, smanjenje pritiska i poboljšanje fokusa 
  • otklanjanje agorafobije i drugih anksioznih iracionalnih strahova 
  • vraćanju samopouzdanja, rešavanju problema i ličnih blokada…
  • razrešenje zamršenih porodičnih odnosa,
  • regulisanje telesne težine…

Kako možeš da radiš hipnozu sa mnom

Pre početka hipnoterapije potrebno je zakazati uvodnu sesiju na kojoj razgovaramo o tvojim problemima. Na osnovu toga ja pravim individualnu hipnotičku skriptu za hipnoterapiju za tebe i tek onda počinjemo sa radom, tj. krećemo sa prvom hipnozom.
Može da se radi uživo ili online, ako je dobra internet konekcija, nemate ometanja i imate slušalice.

Skripte pomažu hipnoterapeutu da na najbolji način vodi određenu terapiju, a klijentu je to putanja do nove realnosti i postizanju željenih rezultata koji ostaju urezani na nivou nesvesnog.

Uz pomoć hipnoze možeš svoj život pogledati jasnije iz drugog ugla – dovesti sebe do balansa. Zato, udobno se smesti, opusti se i hajde da zaplovimo kroz tvoju imaginaciju i rešimo to što te muči.


Zakaži hipnozu OVDE