O MENI


Kako biste jasno shvatili iz koje pozicije sam krenuo, a danas živim kako živim, najbolje je da vam navedem nekoliko činjenica o sebi:

Nekoliko puta sam vrtoglavo menjao poslove, skačući sa jednog na drugi kao sa stene na stenu.

Nekoliko puta sam dotakao tamno dno bunara koji se zove – bankrot vlastitog života.

Iza sebe sam, kao domine, jednu po jednu srušio nekoliko veza i brakova.

Živeo na ulici, radio izuzetno loše stvari, navukao karmu koja je čista posledica mojih kasnjih dešavanja u životu.

Ali, shvatio sam da je sav uzrok tome smešten baš u meni, jer sam bio osoba čijim životom upravljaju nekorisne navike, pogrešni stavovi, besmislena uverenja, a glavni glumac mog života bio sam, naravno ja – pogubljeni lik koji kroz život ide kao muva bez glave.

Kako sam izašao iz svoje crne provalije

Kako sam kod sebe prepoznao posledice i simptome anksiozne osobe, shvatio sam da moram da pođem od početka, od korena, od suštine, od dna i da promena kreće odatle. Radom na sebi, promenio sam stara uverenja i načine razmišljanja, skontao kako funkcioniše mehanizam zvan ANKIOZNOST i malo po malo počeo da izlazim iz crne provalije na svetlost dana.

Nije to ništa bilo preko noći, nema vam tu nikakvog instant rešenja – sipaj iz kesice, smuti i popi, već sam “zavrnuo rukave” i bacio se na posao, jer sam imao jasan cilj – ŽELIM DA ŽIVIM PUNIM PLUĆIMA NA SVETLU, A NE ZATOČEN, GUŠEĆI SE U MRAKU.

Na toj svojoj alpinističkoj stazi ka izlasku iz provalije nastale zbog anskioznosti, puno sam čitao, išao na terapije, ali i na razne profesionalne obuke, treninge, seminare. Analizirao sam dubinski kroz sve to vreme svoje vlastito iskustvo kako bih bolje razumeo ceo taj mehanizam nastanka, pada, ali i izlaska iz ponora.

Nikada se nisam opterećivao da budem profesionalni kouč, psiholog ili psihoterapeut, ali sam negde u sebi shvatio da će ovaj moj put moći i drugima da pomogne.

Kako je svaka bitka lakša kada se ne borite sami, tako sam i sam hteo da pronađem podršku, pa sam saborce tražio u radu sa psiholozima i koučevima koji bi mi mogli pomoći.

Na žalost, niko do njih u potpunosti nije mogao da me razume, pa sam tek tada shvatio da svoje 10-ogodišnje iskustvo života sa anskioznim simptomima i problemima, kao i brojne edukacija iz te oblasti može da bude sigurnosno uže za penjanje za sve vas koji ste alplinisti željni izlaska iz provalije anskioznosti. 

Ko vam pruža ruku podrške dok traje vaše penjanje ka izlazu 

Baš iz tog mog iskustva ne pronalaženja prave ruke podrške ka izlazu iz anksioznosti, shvatio sam da sam baš ja taj koga sam nekada tražio. To je i čudan, ali i fenomenalan osećaj, jer sam dvostruko postao ono što sam želeo:

 • da živim kvalitetan život u svakom njegovom aspektu bez probelema koje izaziva anksioznost i
 • da svoje iskustvo, učenje i rad na sebi pretvorim u sigurnosno uže za penjanje svima vama anskioznim alpinistima i pomognem vam da izađete iz ponora u kome ste sada.

Moje decenijsko lično iskustvo, NLP tehnika i alati i dubinski koučing pomogli su mi da napravim nekoliko usluga i proizvoda koji mogu da vam pomognu u otklanjanju brojnih problema kao što su:

 • anskiozni strahovi,
 • panični napadi,
 • razne fobije, posebno agorafobiju,
 • nedostatak samopouzdanja,
 • poremećaj fokusa,
 • probeli u komunikaciji,
 • loši međuljudski partnerski odnosi,
 • toksični porodični odnosi,
 • problemi zbog nekorisnih uverenja i stavova i mnogo toga još.

Od dna ponora do izlaza na svetlost dana dug je put, ali je stvaran, moguć i neprocenjivo važan za kvalitetan život, a ja sam vam primer koji je u tome uspeo i živi potpuno novi život pružajući i vama ruku podrške kako bi se zajendo našli na vrhu.