DNEVNE RUTINE

Ustajanje iz kreveta je jedan od važnih delova dana i on bi trebalo da izgleda organizovano do detalja. Počev od banalne stvari, ako ne namestite krevet ujutru, dan vam neće biti isti. Pripremite dan ujutru da bude onakav kakav vi želite. Vaši koraci ka promeni su vidljivi već onda kada vidite sebe kako se prethodne večeri pripremate za spavanje.

Imajte svoj večernji ritual koji vas vodi do sna, pravite ugođaj po svojoj želji i stvarajte ono što vam prija. To je prvi korak ka boljem sutra i uopšte ka aktivnoJj promeni. Dakle, preduzimajte sitne korake u toku dana i stavljajte sebe kao prioritet  u danu, nedelji, mesecu, životu. Vi ste prioritet večeri, prilagodite sve sebi i tako ćete moći da bolje funkcionišete sutradan. Biće vam drago što ste ustali i bićete zahvalni na tom buđenju, pogotovo ako uveče sebi poželite da lepo spavate.

Organizujte svoje jutro kako biste videli napredak. Znaćete šta ćete raditi tog dana. Znate da postajete neka druga, bolja osoba, znate da ste produktivniji nego pre.

Pokušajte da pobedite sebe svakog dana. Za to je samo potrebna svesnost određene situacije. Sasvim je dovoljno da samo primetite kako funkcionišu stvari u tom danu. Rešite da danas pobedite sebe u jednoj stvari, na primer da odradite dan po planu sa svog spiska, ili da popijete tri litre vode koju inače ne pijete, ili da meditirate, ili da pročitate nekoliko strana knjige… Svakoga dana pravite male, ali svesne pobede. Kada vam je teško da izađete, vi ustanite i recite ,,Idem!“ Na kraju svake pobede pohvalite sebe i videćete da niste sami, sa vama ste vi.

Ono što se meni desilo na putu promene jeste da u svakom trenutku mogu znati da je sa mnom Roberto. Taj osećaj me čini veoma zadovoljnim. Ja sam u sebi oživeo malog sebe, tačnije ja veliki brinem o detetu u sebi. Takođe možete preslušati meditaciju na kanalu – ,,Meditacija za susret sa sobom“. Ona će vam pomoći da izbacite malo napetosti, vrlo je lep osećaj ispratiti je.

Kada osetite da ste kompletniji, postajete sve bolje i bolje, a to podiže vaše samopouzdanje. Nadaćete se više, očekivaćete svakodnevno iznenađenja, podsetićete se da ste zadovoljni. To su trenuci kada sreća vlada vama, sve više osećate pozitivnih misli i celokupan vaš mentalni sklop se podiže na viši nivo. Iz te sigurnosti se stvaraju nova uverenja i počinjete da živite u skladu sa njima. Čak i kada se u danu desi nešto negativno, vi se zahvalite što vam je pokazano gde treba da sazrite. U svakoj negativnoj situaciji videćete pozitivnu stranu. Više ćete se okretati ka spolja, na ljude i okruženje, uživaćete u društvu i činićete za druge sa uživanjem. Ceo život će vam se promeniti i osetićete slobodu. Nema više pritisnutosti u vama, fleksibilni ste i lebdite kroz život.

Danas kreirajte svoju budućnost, ona se neće stvoriti sama od sebe. Ona se stvara i privlači tako što ćemo je osećati u sadašnjosti. Kada smo dugo u emotivnom stanju kakvo želimo, stvaramo uverenje koje nas vodi bez potrebe da ulažemo napor. Tako, sami sebe dižete u nebo i spuštate. Nema jačeg osećaja nego kad primetite da ste napredovali. Pritisnite sebe da budete dobro, pomerite svoju granicu.

Ukoliko Vam se dopadnu vodjene meditacije, možete sa sajtu preuzeti paket afirmacija i meditacija za rast.