POČINJEM SA LEKOM

Verujem da je svima teško da se odluče na ovaj korak. Pokušali ste sve, dali svoj maksimum u preuzimanju odgovornosti za vlastiti život, ali vam je i dalje loše. Antidepresiv je hormon koji podstiče lučenje serotonina, on nije lek. Kada ga pijete, važno je znati da će on eliminisati posledicu, ali ne i uzrok. U periodu dok ga pijete, treba da odlučite da ozbiljno shvatite i poradite na sebi. Rok trajanja antidepresiva je 6 do 9 meseci, kada on umanji dejstvo, a organizam se navikne na njega. Ako niste ništa uradili na sebi do tada, ako niste promenili nešto, simptomi se polako vraćaju i potrebna vam je jača doza.

Treba da obećate sebi, kada počnete da ga pijete, da ćete početi da trenirate, da ćete rešavati životne probleme koji vas muče, poraditi na svojim tolerancijama… Jedino na taj način ćete uspeti da prevaziđete uzrok. Ukoliko ne uradite ovo, prilikom skidanja sa antidepresiva, počećete da osećate iste simptome na iste reakcije, ljude, nerešene probleme u porodici, na poslu, ljubavi… Vaše emocionalno stanje će biti slabo, ponovo ćete se osećati ranjivim.

Uz antidepresive obavezno morate koristiti neki vid psihoterapije ili koučinga, šta god odaberete.

Antidepresiv sam po sebi nije ništa toliko strašan. Ljudi koji nemaju štitnu žlezdu piju brdo hormona za doručak tokom celog života. Ovo je nešto što ćete piti šest meseci i u tom periodu rešiti posledicu svog stanja. Nemojte biti lenji, pomirite se sa time da ćete ga piti, ali obećajte sebi da ćete za to vreme dati svoj maksimum da rešite sve što vas muči, odnosno uzrok svog stanja.

Svakako ćete dobiti dosta energije. U prve dve nedelje će se javiti nuspojave, javiće se malo neprijatnosti, ali vrlo brzo lek će početi da radi. Posle četvrte nedelje funkcionisaćete veoma dobro, vratiće vam se motiv, ideja, ciljevi i želje. Dobijaćete više goriva nego što se trošite. Tada možete odlučiti da radite sve ono čega se plašite. Naterajte se na to jer imate kratak period da se otarasite problema. Uzrok uvek postoji, iskopajte ga. Nakon što ste stopirali senzacije i prevazišli ih, kada se skinete sa hormona, nećete više osećati isto jer ste uneli nešto novo u svoj život. Ako ga samo pijete, a ne krećete se u smeru prevazilaženja straha, nakon 9 meseci imaćete iste simptome i lekar će vas vratiti na lek, pa ćete ga piti još 6 meseci, povećaće vam dozu, dobićete uverenje da ste bolesnik itd. Biće sve teže živeti bez leka.

Post je radjen na osnovu ličnog iskustva i nije zamena za lekarski savet.

Share-uj stranicu

Related Posts