UVERENJA

Uverenja su duboko ukorenjena u našem umu i predstavljaju osnovu našeg načina razmišljanja, osećanja, sposobnosti i ponašanja. Ona su kao „pravila“ koja smo usvojili tokom života i koja nam pomažu da donosimo odluke i tumačimo svet oko sebe. Uverenja su uvek za naš um jasna, jer naša podsvest uvek pravi programe (uverenja) koji imaju za cilj da nas sačuvaju.

IZA SVAKOG UVERENJA STOJI DOBRA NAMERA:

Iako je ovo dubokoumna tema za rad sa terapeutom, možemo saznati bar neke površne stvari. Kao npr. da kada se osećamo nesigurno, to je zato što naša uverenja nisu u skladu sa stvarnošću. Na primer, možda verujemo da ne zaslužujemo ljubav ili da smo nesposobni, a u stvarnosti se nalazimo na rođendanskoj proslavi. Dakle 100 posto će se ispoljiti nesigurnost. Takva uverenja mogu nas sprečavati da isprobamo nove stvari, da se suočimo sa izazovima i da se povežemo sa drugim ljudima.

VAŽNO:

Važno je zapamtiti da su uverenja samo ideje nastale iz misli koje su nekada potkrepljene temeljima, a ne stvarnost i dobra vest je da se uverenja mogu menjati nekada i preko noći i da to i nije toliko težak proces.

Share-uj stranicu

Related Posts

1 Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *