VEŽBA SA OGLEDALOM

Ova vežba se radi ujutru ispred ogledala. Služi da se dovedemo u ravnotežu, da pronađemo i vidimo sebe, da spoznamo to nešto božansko u sebi i da usporimo svoj dan. Kada stanete ispred ogledala, razgovaraćete sa samim sobom. Najbolje je da napišete naredne rečenice na parčetu papira i da ih tim redosledom primenjujete.

Prvo što treba da uradite je da kažete sebi u ogledalu: ,,Hajde da sada dam maksimalni fokus na razgovor sa sobom. Hajde da dam sve od sebe.“ Ovo je važno jer ćete tako zaista dati sve od sebe. Druga rečenica koju ćete reći božanskoj čestici koju osetite u sebi: ,,Hvala ti na postojanju.“ Gledajte se dugo i uživajte u svakoj rečenici. Sledeće je obraćanje malom detetu u vama, koje je i dalje tu ali je zaboravljeno: ,,Ćao, ne brini se, pazim te od sada.“ Polako ćete početi da osećate sebe u sebi i kazaćete ,,Ne žurim nikud“, zato što će se verovatno pojaviti misli koje će vas terati da što pre završite s vežbom. Istinski otpustite svu žurbu, sebi ste prioritet i to je vaše vreme. Recite sebi odraslom: ,,Važno je da znaš da si uradio uvek najbolje što si umeo.“

Polako se primaknite ogledalu i nasmešite se veoma blago jednim ćoškom usana. Kada se naviknete na najmanji osmeh, namestite malo veći i tako sve veći i veći. U jednom trenutku ćete se prirodno nasmejati, a to je zapravo ono dete u vama i vi ćete to osetiti. Ovo je jako važno za doživljaj sebe. Kada se vi nasmejete njemu, nasmejaće se iskreno i ono vama. Lagano radite ovu vežbu, ako je budete redovno radili može vam promeniti život. Nakon nje ćete se osećati staloženo i uravnoteženo. Nemojte ustajati od ogledala dok se ne osetite kompletno i spremno za novi dan.

Ukoliko imate želju raditi više na ovaj način, toplo predlažem da kupite sebi kartice za razgovor sa ogledalom. 52 karte, 52 saveta i 52 pitanja koja će Vas zaista ozbiljno naterati da se zapitate. Anksikartice možete preuzeti u odeljku prodavnica.

Share-uj stranicu

Related Posts